Köszöntjük a User's Crew Kft. oldalán. Személyreszabott teljeskörű informatikai és telekommunikációs megoldások, üzemeltetés - outsourcing,

egyedi szoftver, web- és portálfejlesztés, CRM rendszerek, fotó és kreatív szolgáltatások.

Hálózatépítés

Sok ügyfélnél tapasztaltuk, hogy hálózatuk végpontjait egy-egy switchel összekapcsolták, végpontjaik számának növelését úgy oldották meg, hogy plusz eszközt füztek fel hálózatukra. Irodájuk internettel való ellátására pedig csak vettek egy "olcsó" eszközt és beállították mondván, hogy jó lesz, más is így csinálja. Ez rossz megoldás, drága, veszélyes és sok hiba forrása! Veszélyeztethetjük hálózatunk, adataink biztonságát, adatvesztést idézhetünk elő.

Az irodai rendszerek tervezésénél mindig szem előtt kell tartani, hogy milyen lesz hálózat terheltsége, milyen alkalmazásokat használunk, mekkora file-okat mozgatunk. A hálózatot mindig olyan switchekkel lássuk el, amelyen legalább a szervereket gigabites végponton tudjuk csatlakoztatni. Kisebb hálózat esetén nem menedzselt switch(ek) is elégségesek, 16-24 végpont felett javasolt a menedzselt switchek használata. Amennyiben nem full gigabites az eszköz, az árkülönbség elhanyagolható. 

Az internet megosztására minden esetben az erre a célra fejlesztett tűzfalakat használjunk. Fontos, hogy a tűzfalak routing sebessége  azonos, de lehetőleg nagyobb legyen, mint a megrendelt internet sávszélessége. Tehát egy 20-25Mbit-es internet sebesség esetén 30-35 Mbit-es routing sebességgel rendelkezzen az eszközünk. Továbbá javasolt, hogy az eszközök a VPN kapcsolatokat tudják kezelni. 

Manapság a gigabites hálózatok kiépítésének költsége elhanyagolható, anyagköltsége, munkadíja minimális. A végpontok számának kialakításánál számoljanak plusz csatlakozó helyekkel, 2-3 plusz végpont egy kis hálózatnál elégséges. Cégünk minden esetben úgy alakítja ki a kiépítés költségét, hogy ügyfeleinknek a szükséges plusz végpont felár nélkül szerepeljen az ajánlatokban. 

Kiépítésre kerülő hálózatok jellemzői:

  • Gigabites végpontok, igény szerint műszeres méréssel /Cat6 végpontok/
  • Rack szekrénybe történő kiépítés
  • Végpontok kibontása patch panelre történik
  • Ár minden esetben tartalmazza az általunk javasolt plusz végpontokat számát
  • WiFi hálózat esetében a konfigurációt
  • Menedzselhetó switchek és tűzfalak esetében azok konfigurálását

Hálózati végpontok kiépítésének költsége felméréssel, tervezéssel, valamint anyag- és munkadíj költséggel 22 000 Ft + Áfa. A kiépített hálózatra 2 év garanciát vállalunk, mely tartmazza a végpontok meghibásodásának vagy kapcsolati problémák díjmentes elhárítását, de a fizikai sérülésből adódó hibák (pl.: falból való kiszakadás) kijavítását nem. Minősített hálózatainkra 15 év gyártói garanciát biztosítunk!

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.